Novice

Dobrodošli na straneh Qanabiss-Teama

Društvo Qanabiss-Team je bilo ustanovljeno leta 2009 z nameno širiti tekmovalno letenje z modeli kategorij F3J in F5J. Leta 2010 smo se pridružili Letalski zvezi Slovenije (LZS) in se pričeli udeleževati tekmovanj po Evropi. Na prvih tekmovanjih sta naše društvo zastopala le dva tekmovalca, Sebastjan in Mitja, ki sta tekmovala v kategoriji F3J. Ko je disciplina F5J postala uradna kategorija Svetovne letalske zveze (FAI), se je v društvu povečalo tudi število članov. Danes šteje naše društvo že 10 tekmovalcev, s tem pa smo v Sloveniji postali modelarski klub z največjim številom aktivnih tekmovalcev v kategoriji F5J.

Naše spletne strani smo popolnoma prenovili in jim dodali nove vsebine. Na teh straneh boste sedaj redno seznanjeni z uradnim programom državnih in mednarodnih tekmovanj v kategorijah F5J, F3J, F3K in F3B. Posebno pozornost bomo posvetili predvsem rezultatom naših tekmovalcev. Na kratko vam bomo opisali, kako se bodo znašli na tekmovanjih in vam posredovali veliko zanimivih in koristnih podrobnosti. Vsak pilot Qanabiss-Teama ima na naših naših straneh tudi svoj blog, v katerem bo lahko strnil svoje izkušnje in občutke s tekmovanj, dodal pa bo tudi kakšno zanimivo sliko.
Iskreno upamo, da bomo s tem vse jadralne discipline v katerih bomo tekmovali, približali vsem ki jih to zanima in jih spodbudili, da se nam pridružijo, bodisi pri ljubiteljskem letenju na bližnjem travniku, ali pa na uradnih domačih in mednarodnih tekmovanjih.